Як вибрати дитяче ліжко?

Подбайте про свого малюка

Для того щоб зробити правильний вибір, спочатку необхідно ознайомитись з видами дитячих ліжок, адже обрати найкомфортніший та найбезпечніший варіант для вашого малюка - справа досить відповідальна.

Сьогодні ринок пропонує широкий асортимент найрізноманітніших моделей дитячих ліжок. Якщо ви турботлива мама чи тато, то ознайомившись з наведеними нище порадами, ви неодмінно зробите правильний вибір!

 

Види дитячих ліжечок

Правильно обране ліжечко забезпечить не тільки комфортний сон та відпочинок дитині, також дозволить максимально функціонально облаштувати дитячу кімнату чи спальню.

Люлька – розрахована для новонароджених діток до 3-х років. Особливістю є наявність захисних перегородок з усіх боків ліжечка для безпеки та зручності малюка.

Односпальне ліжко – виробники пропонують моделі  для дошкільнят, та тих, хто навчається з 1 по 11 класи. Такі моделі можуть бути обладнані шухлядами, у які можна скласти постільну білизну, іграшки (як приклад «Віккі New», «Максим», «Аріна» та інші).

Ліжко трансформер – функціональний та практичний варіант, залежно від моделі, адже є можливість трансформування ліжка залежно від потреб та росту дитини.  Підійде для новонароджених та дітей старшого віру, орієнтовно до 12 років (як приклад «Міла», «Ведмежатко», «Герда», «Ніколь»).

Двоярусне ліжко – найкращий варіант для батьків 2-х чи 4-х діток та різностатевих малюків. Ідеально підійде для невеликих кімнат. Також можна підібрати моделі зі збільшеним нижнім спальним місцем (як приклад «Максим», «Єва», «Юлія»).

Ліжко горище – варіант двоярусного ліжка, лише з верхнім спальним місцем та вільною зоною нижнього ярусу, де можна розмістити зону для відпочинку, ігор, та навчання ваших діток, шафи та полиці для речей. На 2-у поверсі знаходиться постіль зі зручним матрацом.

Також виробники пропонують  і досить оригінальні моделі ліжок у вигляді  будиночків (ліжко «Віккі»).

 

При виборі ліжка необхідно враховувати декілька основних ознак

  • Відповідність віку.
  • Матеріали – екологічні, нешкідливі, поверхні гладкі.
  • Конструкція – міцність і стійкість ліжка, безпечна відстань між планками, рейкове дно ліжечка, що дозволить матрацу «дихати».
  • Безпека – варто обирати моделі без загострених кутів, хитких деталей. Покриття – якісні, нетоксичні.
  • Практичність – можна обрати ліжечка трансформ ери, ліжка двоярусні без нижнього спального місця,ліжка з шухлядами.

 

Також при виборі дитячого ліжка особливу увагу потрібно приділити матрацу. Він повинен бути виготовлений з гіпоалергенних матеріалів, та мати різний ступінь жорсткості, залежно від віку та ваги дитини.

 

Різноманітні види дитячих ліжок, разом з описом та фото можна переглянути на нашому сайті у розділі КАТАЛОГ МЕБЛІВ, або ВСІ ТОВАРИ.

Відгуки від покупців